сабота, 21. мај 2022. Вести денес: 63
home Вести

Учениците од Вухан се вратија во училишните клупи

Учениците од Вухан се вратија во училишните клупи

Тинејџерите седат поединечно на клупи намастени на растојание од еден метар.

Кинеските ученици во епицентарот на светската пандемија на коронавирусот Вухан се вратија во училиштата носејќи заштитни маски и оддејќи во ред покрај топлотни скренери.

Учениците во средните училишта во 121 институција во Вухан повторно се најдоа во училниците, прв пат откако нивниот град, почетната
точка на пандемијата со коронавирусот, во јануари е ставен под карантитн.

Тинејџерите седат поединечно на клупи намастени на растојание од еден метар, а своите наставници ги гледаат во живо по повеќемесечно улење од дома.

Враќањето на учениците е последниот чекот во постапката на нормализација на животот во Вухан каде кон крајот на минатата година за прв пат се појави коронавирусот.

Коронавирус