четврток, 20. јануари 2022. Вести денес: 112
home Вести

Тинејџер провалил во затвор за да се смири со поранешната девојка

Тинејџер провалил во затвор за да се смири со поранешната девојка

Во обид повторно да ја придобие својата поранешна девојка, тинејџер од Германија провалил во затвор во северозападниот град Фехта.

Според надлежните во затворот, 18-годишникот го искачил ѕидот во висина од четири метри за да дојде до прозорецот на неговата поранешна девојка, јави „АП“.

Младото момче стигнале до прозорецот од ќелијата и одбивало да слезе, па биле повикани пожарникари кои со скалила го спуштиле доле. Тој се товари за недозволен пристап и контакт со затвореник.

Не се знае дали успеал да се смири со девојката, која исто има 18 години и му раскинала преку телефонски повик.

Коронавирус