понеделник, 24. јануари 2022. Вести денес: 64
home Вести

ТикТок забранет во Пакистан

ТикТок забранет во Пакистан

Пакистанскиот регулатор на комуникации ја забрани апликацијата ТикТок,оценувајќи оти промовира „неморална“ содржина.

Пакистанските власти се обратиле до ТикТок да отстрани „неморална“ содржина, но тоа не се случило.

Апликацијата ТикТок во Пакистан ја презеле 39 милиони пати.

ТикТок веќе е забранет во Индија и во САД поради кршење на одредбите.

Коронавирус