сабота, 15. август 2020. Вести денес: 40
home Вести

СЗО започна истрага за злоупотреба на околу 200 милиони долари од свои вработени

СЗО започна истрага за злоупотреба на околу 200 милиони долари од свои вработени

Светската здравствена организација врши истрага за злоупотреби на свои вработени за речиси 200 милиони долари.

СЗО потрошила 192 милиони долари за патни трошоци минатата година, при што вработените ги нарушиле сопствените правила на агенцијата со патување во бизнис-класа, резервација на скапи билети за последната минута и патување без потребните одобренија.

Вонредни и несоодветни расходи при патувања доведоа до истрагата и мерките на раководството.

Од 2017 година, СЗО се ангажира да ги намали таквите злоупотреби и оттогаш имаат пад од четири отсто. (МИА)

Коронавирус