петок, 4. декември 2020. Вести денес: 89
home Вести

СЗО повторно ќе заседава за коронавирусот

СЗО повторно ќе заседава за коронавирусот

Комисијата за вонредни состојби при Светската здравствена организација денеска повторно ќе заседава, третпат оваа недела, за да процени дали новиот вирус што се шири од Кина претставува вонредна закана на меѓународно ниво.

„Одборот ќе го советува генералниот директор дали епидемијата претставува вонредна здравствена состојба на меѓународно ниво и кои препораки треба да се спроведат“, се наведува во соопштението на СЗО.

Комисијата, што е составена од 16 независни експерти, минатата недела двапати не  прогласи вонредна состојба на меѓународно ниво.

Коронавирус