вторник, 29. ноември 2022. Вести денес: 44
home Вести

СЗО ќе расправа за начините за справување со новиот вид на коронавирусот

СЗО ќе расправа за начините за справување со новиот вид на коронавирусот

Светската здравствена организација за денеска свика состанок на членовите на кој ќе се дискутираат стратегиите за спротивставување на новата, поинфективна варијанта на коронавирусот што се појави во Британија.

Оваа организација со седиште во Женева оцени дека тоа е нормален дел од еволуцијата на пандемијата и ја пофали Британија за откривањето на истата. Со оглед на забранетото влегување камиони во Франција од јужна Англија,

Коронавирус