среда, 1. февруари 2023. Вести денес: 8
home Вести

Скапано месо, обоена туна, лажнo млеко во прав за бебиња- Европа ја тресат трговски скандали (ВИДЕО)

Скапано месо, обоена туна, лажнo млеко во прав за бебиња- Европа ја тресат трговски скандали (ВИДЕО)

Скапано месо, туна обоена со хемикалии и лажно млеко во прав за бебиња се само дел од производите кои биле запленети во рамките на истрагата на Европол.

Истрагата под наслов OPSON VII е спроведена во текот на четири месеци во 67 земји, а резултирала со одземање на повеќе од 3600 тони и 9.7 милиони литри храна и пијалок во текот на спроведените 41.000 проверки во продавници, супермаркети, пристаништа, индустриски погони… Вкупно се фатени и задржани на испитување 749 лица.

Ова се случаите по земји

Белгија-продавање на скапано месо

Шпанија-лажно млеко во прав за бебиња

Франција – шверц на расиплива стока.