недела, 16. мај 2021. Вести денес: 64
home Вести

Сирија: Воздушните напади се закана за меѓународниот мир

Сирија: Воздушните напади се закана за меѓународниот мир

Сирискиот министер за надворешни работи, Валид Муалем изјави дека нападите на Соединетите Американски Држави и сојузниците го кршат меѓународното право и принципите на Обединетите Нации.

-Сирија бара од меѓународната заедница силно да ја осуди оваа агресија, што ќе доведе до ништо друго освен поттикнување на тензии ширум светот и претставува закана за меѓународниот мир и безбедност во целина, рече министерот.

Коронавирус