петок, 14. август 2020. Вести денес: 127
home Вести

Штрајк во европските магацини на Амазон

Штрајк во европските магацини на Амазон

Повеќе илјади работници во европските магацини на американската компанија Амазон стапија во штрајк со барање за подобри услови за работа и поголеми плати.

Магационерите на Амазон во Германија вчера штрајкуваа, приклучувајќи им се на колегите од Шпанија и Полска кои пред два дена стапија во штрајк.

Германскиот синдикат на работници во услужните дејности Верди повика на еднодневен штрајк за да ги поддржи барањата за договори кои би гарантирале здрави работни услови во магацините на најголемата светска компанија за онлајн трговија.

МИА

Коронавирус