понеделник, 18. октомври 2021. Вести денес: 110
home Вести

СЕ ТРЕСЕ ОБИДИНЕТОТО КРАЛСТВО: Го снајде она што најмалку очекувале, народот вознемирен (ФОТО+ВИДЕО)

СЕ ТРЕСЕ ОБИДИНЕТОТО КРАЛСТВО: Го снајде она што најмалку очекувале, народот вознемирен (ФОТО+ВИДЕО)

Камерите се снимиле.

Земјотрес во Велика Британија, потрес со јачина од 3,9 степени по Рихтер ја погоди јужна Англија, каде што се треселе и куќите.

Епицентарот на земјотресот највероватно бил во Слауф, каде што потресот предизвикал куќите да се тресат дури до Лејтон Базард, а се почуствувал и во Бердфоршајнер, Лондон, Милтон Кајнес и други градови.

Од земјотресот кој ја погоди јужна Англија, се трселе куќите, а луѓето скокале од креветите и трчале на улица. Луѓето пријавиле дека почуствувале тресење со магнитуда од 3,9 степени во деловите на Бердфордшајнер и Лондон каде што куќите се нишале од една на друга страна.

Спрема земјотресните карти епицентарот бил северозападно од Слауф, во Беркшајнер, северно од Лондон, забележан е во длабочина од 10 километри.

Локални избори 2021