четврток, 23. јуни 2022. Вести денес: 172
home Вести

САД: Извршени 13 смртни казни од јули 2020 година

САД: Извршени 13 смртни казни од јули 2020 година

Американското Министерство за правда спровело 13 извршувања на смртна казна од јули 2020 година.

АП пренесува дека казната над Дастин Хигс кој е осуден за убиство на три жени во Мериленд во 1196 година, е извршена со вбризгување на смртоносна инјекција во федералниот затвор Тер От во Индијана.

Пред погубувањето Хигс изјавил дека е невин, дека не е виновен за убиствата.

Коронавирус