петок, 5. јуни 2020. Вести денес: 10
Актуелна тема

Од минута во минута за ситуацијата со коронавирусот во Македонија и светот

home Вести

САД им нареди на ситe крузери во американски води да останат на море поради коронавирусот

САД им нареди на ситe крузери во американски води да останат на море поради коронавирусот

Крајбрежната стража на САД им нареди на сите крузери во американски води да останат на море поради епидемијата на Ковид-19.

Останувањето на крузерите на море може да се продолжи на неодредено време додека трае епидемијата. Патниците кои се во критична состојба ќе бидат пренесени на копно во земјите каде што се регистрирани крузерите

Документот што ги содржи тие регулативи беше објавен на 29 март и се однесува на сите бродови во американските води кои можат да пренесат повеќе од 50 патници, јавија денеска американски медиуми.

Со наредбата се бара сите бродови во американски води да го пријават бројот на луѓе кои се болни и кои починале од новиот коронавирусот.

Коронавирус