вторник, 21. септември 2021. Вести денес: 157
home Вести

Русија очекува температури над 40 степени

Русија очекува температури над 40 степени

Натпросечни температури на југот од Русија ќе траат до крајот на неделата, изјавии директорот на Хидрометеоролошкиот центар, Роман Вилјфанд.

Според него времето е опасно, а метеоролозите потврдуваат дека на брегот на Црното море во близија на Сочи температурата ќе биде до 35 степени.

Во континенталните делови на Русија се очекуваат уште повисоки температури до 43 степени.

 

Коронавирус