понеделник, 27. јануари 2020. Вести денес: 153
home Вести

Романија: Министерот за европски прашања поднесе оставка

Романија: Министерот за европски прашања поднесе оставка

Романскиот министер за европски прашања, Виктор Негреску задолжен за подготовки за преземање на претседателството со ЕУ од 1 јануари 2019 година, поднесе оставка.

Романската министерка за европски фондови, Рована Плумб ја потврди оставката.

Таа додаде дека членовите на владејачката коалиција на романската влада се незадоволни од пристапот на Негреску во остваруавње подобри односи со органите на ЕУ.

МИА