петок, 3. февруари 2023. Вести денес: 93
home Вести

Путин одговараше 3:43 часа на 53 прашања на новинари

Путин одговараше 3:43 часа на 53 прашања на новинари

Годишната конференција за медиуми на рускиот претседател Владимир Путин, траеше три часа и 43 минути, и за тоа време тој одговори на 53 прашања на новинари.

Конференцијата траеше три минути подолго од минатата година.

На 14-та годишна прес-конференција, одржана во Светскиот трговски центар во Москва, беа акредитирани рекордни 1.702 новинари.

Првата годишна конференција за медиуми во 2001 година, траеше најкратко, само еден час и 35 минути. Најдолга беше таа во 2008 година, кога Путин одговараше на прашања четири часа и 40 минути.

MIA