сабота, 6. јуни 2020. Вести денес: 22
Актуелна тема

Од минута во минута за ситуацијата со коронавирусот во Македонија и светот

home Вести

Прв смртен случај од коронавирус во Брунеи

Прв смртен случај од коронавирус во Брунеи

Во Брунеи е регистриран првиот смртен случај од новиот коронавирус, каде се инфицирани 115 луѓе.

Од Ковид-19 почина 64-годишен маж, кој паувал во Малезија и во Камбоџа.

Најголемиот број инфицирани во Брунеи се поврзани со религиозниот собир во Малезија, на кој присуствувале 16.000 луѓе.

Коронавирус