среда, 31. мај 2023. Вести денес: 49
home Вести

Пораснале во „куќата на стравот“: Со години ги злоставувале децата и ги терале да гледаат додека готвеле мали кученца

Пораснале во „куќата на стравот“: Со години ги злоставувале децата и ги терале да гледаат додека готвеле мали кученца

Тинејџерка за новинарите открила потресна приказна додека растела во „куќата на стравот“ каде мајката ги терала своите деца да гледаат додека готвела живи кутриња.

Лизи Кроуч (18) рекла дека нејзината мајка со години ги злоставувала нејзините браќа и сестри во нивната куќа во Ново Мексико.

Марта и нејзиниот сопруг Тимоти, родители на 15 деца се уапсени и осудени откако полицијата од нивниот најсатр син диознала што се случува во куќата.Лизи тврди дека Марта ги убивала нивните кученца, ги готвела, па Лизи вели дека и онатака ги слуша звуците од кученџата и има кошмари во ноќите.

Никогаш нема да успеам да ги изфрлам тие слики од ојата глава, како мојата мајка фрла новородено кученце во врела вода- рекла Лизи за Дејли Меил.

Брачниот пар оисто така ги тепал своите деца, користејќи тешки предмети, а наводно и една од крќите е претепана откако затруднела.

Тие ги убиле и кучињата, а ги труеле и мачките на децата. Лизи вели дека кога видела дека мајака и мачи животни, побегнала и сега живее со нејзините две постари сестри.

Марта е обвинета за злоставување на деца, за екстремна суровост спрема животните како и негрижа спрема децата, а нејзиниот сопруг за злоставување и негрижа за децата.

Тимоти е ослободен од затвор со кауција, а Марта е се уште зад решетки и ќе остане таму се до судењето.

Лизи вели дека се плаше дека нејзината мајка може да избегне казна , повикувајчи се напсихички проблеми.

„Цел живот глумеше дека сме среќно семејство, можеше да добие и Оскар за глумата“ рекла таа.

Полицијата открила дека децата биле хеухранети и често деле гладни во училиште.

Другите кеќи рекле дека нивната мајка честоди тепала.

Една од нив забременила на 14 години, а Марта ја тепала се додека не го изгуби бебето.

Другата ќерка пак вели дека мајката ја врзала со ланец и не и давала да јаде бидејќи мислела дека девојчето е дебело.

Семејството често се селело, штом социјалните рабоптници ќе им вчезат во трага.