недела, 26. септември 2021. Вести денес: 101
home Вести

Пазарот за дигитални недвижнини продолжува да расте, Биткоинот е на врвот

Пазарот за дигитални недвижнини продолжува да расте, Биткоинот е на врвот

Според податоците на веб-страницата „Коингеко“, од утринава се тргува со најпопуларната криптовалута во светот Биткоин по цена од 33.889 долари, така што вредноста е зголемена за 4,1 процент во изминатите 24 часа, и за 8,2 проценти во последната недела .

Втората најпозната криптовалута во светот, етереум, порасна за 3,2 проценти во последните 24 часа и во моментов се тргува по цена од 2.142 долари, а порасна за 14,5 проценти во последната недела.

Остатокот од пазарот на крипто исто така забележа зголемување на вредноста во последните 24 часа, кардански 2,4 проценти, Ripple 2,1 процент, Dodgecoin 0,1 процент, Полкадот 3,2 проценти итн.

Коронавирус