недела, 5. февруари 2023. Вести денес: 60
home Вести

Овој град лани го посетиле 60 милиони туристи

Овој град лани го посетиле 60 милиони туристи

Без оглед за кое годишно време станува збор, Њујорк привлекува голем број на туристи. Така овој американски град во минатата година го посетиле околу 60 милиони луѓе.

Се очекува овој тренд да продолжи и оваа година, а угостителите во Големото јаболко настојуваат на гостите да им пружат врвна услуга.

Само во минатата година во градот додадени се околу 4.000 хотелски соби.

Освен тоа, популарниот Менхен стана своевремено градилиште на кое никнуваат згради чија цел е не само да обезбедат место за туристите, туку и за жителите на Њујорк, кој секој ден има се повеќе и повеќе жители.

Се повеќе луѓе Њујорк го сметаат за посебен свет.

Гастрономските, културните и другите понуди во градот кој никогаш не спие се различни, па за секого може да се најде по нешто.