сабота, 28. ноември 2020. Вести денес: 75
home Вести

Оваа фотографија најдобро покажува како двете земји однесуваат кон епидемијата…

Оваа фотографија најдобро покажува како двете земји однесуваат кон епидемијата…

Иако границата помеѓу САД и Канада најверојатно ќе остане затворена до 21-ви август, постои едно место на граничното подрачје на тие земји каде американските и канадските туристи се уште можат да минуваат еден покрај друг – водопадите на Нијагара.

На неодамнешните снимки од туристичките бродови кои пловат покрај светски познатите водопади, може да се види како бродот на американската компанија “Maid of the Mist” дека е полн со туристи, додека канадскиот брод на компанијата “Hornblower Niagara” има значително помал број на туристи.

Имено, американските бродови се пополнуваат до 50% од капацитетот, додека Канаѓаните се многу попретпазливи и работат со 15% од капацитетот.

„Кога ќе ги погледнете различните мерки на бродовите, можете да видите зошто пандемијата зеде голем замав во САД, но не и во Канада“, изјави за новинарите еден канадски турист.

Коронавирус