сабота, 4. февруари 2023. Вести денес: 0
home Вести

Осуден американски криволовец ќе мора еднаш месечно да го гледа цртаниот филм „Бамби“

Осуден американски криволовец ќе мора еднаш месечно да го гледа цртаниот филм „Бамби“

Криволовец од Мисури осуден е на гледање на цртаниот филм „Бамби“ еднаш месечно додека му трае затворската казна од преку една година затвор поради негова улога во убивање преку сто елени.

Дејвид Бери Џуниор осуден е на 15 месеци затвор откако се произнесе за виновен во случај за некозанско усмртување дивеч, во дело што според одделот за екологија н Мисури е едно од најтешкиот криволов на елени во историјата на таа држава.

Судијата го осудил 29-годишниот Бери да мора еднаш месечно да го гледа цртаниот филм, хит на Дизни, со наслов „Бамби“ се додека му трае издржувањето на казната. Во период од три години, тој и неговото семејство се одговорни за убивање повеќе од сто елени кои биле „трофејни“ за нив.