четврток, 9. февруари 2023. Вести денес: 46
home Вести

ОН со повик за донации за гориво за основни потреби во Газа

ОН со повик за донации за гориво за основни потреби во Газа

ОН повикаа за итно собирање парични средства за да се обезбеди гориво за основни потреби во Газа.

Тие повикаа донатори да соберат најмалку 4,5 милиони долари за да може околу 250 болници, водовод и санитарни постројки да функционираат барем на минимално ниво.

Тие објекти се зависни од генератори поради рестрикција на електрична енергија. Голем број жители на Газа имаат струја само четири часа дневно.

МИА