понеделник, 23. ноември 2020. Вести денес: 130
home Вести

Од утре нови банкноти во оптек: Нов изглед на банкнотите од 100 и 200 евра (ФОТО)

Од утре нови банкноти во оптек: Нов изглед на банкнотите од 100 и 200 евра (ФОТО)

Европската централна банка утре ќе ги пушти во оптек редизајнираните банкноти од 100 и 200 евра.

Овие банкноти се последните во низата кои се редизајнирани после оние во апоени од пет, десет, дваесет и педесет евра, со оглед на тоа дека банкноти од 500 евра веќе нема да се штампаат.

Сите банкноти од серијата “Европа” имаат подобри дизајни и подобри елементи за заштита од банкноти од првата, серија А, која ќе продолжи да биде во оптек, паралелно со новите банкноти.

Коронавирус