четврток, 27. јануари 2022. Вести денес: 88
home Вести

Од компанија ќе добиете 130.000 американски долари ако им го продадете лицето

Од компанија ќе добиете 130.000 американски долари ако им го продадете лицето

Компанија со седиште во Лондон, специјализирана за роботика и технолошки дизајн, издвои 130.000 американски долари за некој што се согласи да им ги продаде правата на лицето. Намерата на компанијата, по купувањето на нечие лице, е да ја примени на серија роботи, чие производство е закажано за првите месеци од 2020 година.

Според весникот „Мирор“, роботите ќе бидат насочени кон „трети лица кои се чувствуваат осамено и бараат пријател“.

„Решивме да ја споделиме оваа идеја јавно за да го најдеме најсоодветниот човечки израз, затоа што во оваа фаза ова е нашиот најголем случај, имено, какво лице ќе имаат нашите илјадници роботи кога ќе излезат на пазарот ”, изјави портпаролот на компанијата.

Компанијата се надева дека нивната нестандардна реклама ќе даде дополнителен стимул и ќе добијат пошироко рекламирање уште пред да ги лансираат своите први роботи. Проектот е развиен веќе пет години, но само сега се објавува јавно.

Коронавирус