среда, 27. октомври 2021. Вести денес: 188
home Вести

Од 1 октомври во оваа држава не смее да се пуши на терасите на зградите- доколку патувате таму и ова ви е забрането!

Од 1 октомври во оваа држава не смее да се пуши на терасите на зградите- доколку патувате таму и ова ви е забрането!

Од 1 октомври во Русија стапува во сила забраната за пушење на терасите на станбените згради.

Новите мерки се дел од измените на противпожарните прописи, а според Би Би Си, пушачите во Русија биле изненадени од одлуката.

Според новите правила, „отворен оган“ е забранет на терасите на зградите, како во станбените простории и хотелите.  Палењето кибрит и пушењето, исто така, се окарактеризирани како „отворен оган“, а со новите прописи се забранува и правење скара на отворено и палење свеќи.

Локални избори 2021