вторник, 21. септември 2021. Вести денес: 164
home Вести

Објавена новата КОВИД карта на ЕВРОПА!

Објавена новата КОВИД карта на ЕВРОПА!

Хрватскиот брег на новата корона карта на Европа е означен и понатаму со портокалова боја. Исто како и поголемиот дел од грчкиот брег, Франција, делови од Италија, Финска и Шведска, додека со црвено се обележани Шпанија, Португалија, Ирска, Холандија и дел од Грција.

ЕЦДЦ ја ажурира картата секоја недела. Боите за одделни подрачја се одредуваа со комбинација на бројот на потврдени случаи на заразени во изминатите 14 дена на 100 илјади жители и процентот на тестирана популација.

Коронавирус