среда, 23. јуни 2021. Вести денес: 122
home Вести

Њујорк: 100 тела најдени во камиони без ладење по повици за „силна миризба“ (ФОТО)

Њујорк: 100 тела најдени во камиони без ладење по повици за „силна миризба“ (ФОТО)

Властите во Њујорк откриле тела на 100 починати од коронавирус во два камиони фургони без ладење по повици дека од камионите се шири силна смрдеа, јави синоќа Еј-би-си.

Според извештаите, во секој од фургоните паркирани недалеку од погребален дом во Бруклин, имало по 50 тела.

Според властите, фургони без ладење не се соодветен начин за чување на тела, бидејќи градот Њујорк има набавено камиони ладилници каде можат да се чуваат телата, ако капацитетот на погребални домови, мртовечниците и болниците е надминат, и се додека не се извршат потребните процедури за погреб на починатите.

Властите веднаш испратиле ладилници за соодветно чување на човечки останки.

Одделот за здравство на Њујорк врши истрага за случајот и се очекува да биде поднесена пријава за неправилно однесување со човечки останки. Сопственикот на погребалниот дом изјави дека неговиот ладилник се расипал.

Њујоршката полиција пак забрани пристап до местото поради ризик од инфекции.

ЕУРО 2020

Македонија