вторник, 6. јуни 2023. Вести денес: 152
home Вести

Никогаш не виделе поголем ужас: Полицијата влегла во стан на пензионерка, она што го виделе ги згрозило! (ФОТО)

Соседите не ни претпоставувале дека во станот има тело од умрен човек. Според нив  77-годишна жена живеела сама, а кога полицијата ја нашла на подот, двете нозе и биле парализирани.
Никогаш не виделе поголем ужас: Полицијата влегла во стан на пензионерка, она што го виделе ги згрозило! (ФОТО)

Загрижени соседи веќе некое време ја немале видено својата сосетка која живеела сама и ја повикале полицијата. Кога влегле внатре ги чекал страшен призор.

Најверојатно жената собирала ѓубре по контејнери па така целиот стан бил покриен со стари алишта и ѓубре, а најстрашното од се било тоа што на креветот лежела мумифицираната мајка на пензионерката.

Таа цели 30 години ја чувала својата мртва мајка во станот. Телото било облечено во бел фустан со зелени чорапи и сини чевли. Блиску до главата имало икона.

Полицајците и соседите биле во шок.

Соседите не ни претпоставувале дека во станот има тело од умрен човек. Според нив  77-годишна жена живеела сама, а кога полицијата ја нашла на подот, двете нозе и биле парализирани.

Во станот немало ни струја, ни вода ни гас. Иако не комуницирала со соседите тие сепак и оставале храна надвор пред вратата.

Мумијата била земена на обдукција, а пензионираната жена била префрлена во болница.

Полицијата ќе се обиде да ги утврди сите околности на овој чуден настан.