петок, 29. јули 2022. Вести денес: 0
home Вести

Настана вистински хаос: Ужасна снимка од Швајцарија- црна маса одеднаш затрупа планинско село (ВИДЕО)

Настана вистински хаос: Ужасна снимка од Швајцарија- црна маса одеднаш затрупа планинско село (ВИДЕО)

Во Швајцарија е снимена опасна поплава од кал која рушела се пред себе.

Поради силните дождови, од планината во Шамозон се откорна големо количество вода во комбинација со земја и парчиња карпи. Оваа густа каллива маса со парчиња камења набрзо од планината дошла до местото и направила хаос.

Мештаните снимија како оваа стихија од каллив излив од коритото го прекрива градот.

Кога масата стигнала до мостовите, не можела да помине под неа па парчињата кал и карпи летале во воздух заканувајќи се да ги повредат жителите.

Како што се гледа на снимката, опасни парчиња кал и камења паѓале на патот, врз автомобилите и блиските куќи.

Коронавирус