понеделник, 12. септември 2022. Вести денес: 144
home Вести

Најголемиот сериски убиец во САД убил најмалку 50 луѓе

Најголемиот сериски убиец во САД убил најмалку 50 луѓе

САД најверојатно го пронајдоа најголемиот сериски убиец во својата историја, Самуел Литл (79), кој признал 93 убиства. Сојузната полиција (ФБИ) досега потврдила 50.

Повеќето од жртвите на Самуел Литл од периодот кога убивал – меѓу 1970 и 2005 година – се жени.

Литл отслужува доживотен затвор од 2014 година кога беше прогласен за виновен и осуден за три убиства. Но, бројот на загинатите се чини дека е многу поголем.

Полицијата смета дека сите признанија на Литл се веродостојни, и отворија веб-страница на која може да се видат видеа од признанието на убиецот во кој се опишани убиствата чии жртви се уште не се идентификувани.

„Голем број од тие смртни случаи се обележани како предозирање, несреќа или причина за смрт што не е утврдена. Некои тела никогаш не биле пронајдени“, додава ФБИ на таа веб-страница.

Поранешниот боксер, познат и како Самуел Мекдауел, првпат беше уапсен во 2012 година во засолниште во бездомници во Кентаки. Тој беше екстрадиран во Калифорнија како дел од случај со дрога.

Таму, благодарение на ДНК траги, властите го поврзаа со три нерешени случаи познати како „cold cases“, и врз основа на тоа, тој беше осуден во 2014 година за убиство на три жени во Лос Анџелес меѓу 1987 и 1989 година.

Коронавирус