четврток, 19. мај 2022. Вести денес: 180
home Вести

Нафтата од марката Брент постигна цена од 30 долари за барел

Нафтата од марката Брент постигна цена од 30 долари за барел

Цената на нафтата од марката Брент, за испораки во јули, на Лондонската берза денеска порасна за 11.88 проценти и сега чини 30.43 долари за барел.

Последен пат кога цената на нафата од оваа марка чинеше повеќе од 30 долари беше на 1 април 2020 година.

Претходно, се објавија извештаи дека цените на нафтата може да се зголемат бидејќи постои надеж за обнова на побарувачката.

Коронавирус