понеделник, 17. февруари 2020. Вести денес: 116
home Вести

Над 40 лица починаа од отровен алкохол

Над 40 лица починаа од отровен алкохол

Повеќе од 40 работници на плантажа за чај во Индија починаа како последица на труење со отровен алкохол, произведен во домашни услови, соопшти индискиот министер за енергетика Тапан Гогои.

Тој додаде дека по конзумирањето на алкохолот биле хоспитализирани уште 45 лица, од кои 20 се во критична состојба.

Индијците често конзумираат алкохол од домашно производство, наречен „хуч“, бидејќи не можат да се дозволат алкохол од индустриско производство. Конзумирањето „хуч“ не ретко има смртни последици.