четврток, 4. март 2021. Вести денес: 0
home Вести

Над 100 милиони луѓе во светот заразени од Ковид-19

Над 100 милиони луѓе во светот заразени од Ковид-19

Бројот на заразени случаи од коронавирус во светот вечерва надмина 100 милиони.

Од почетокот на пандемијата се регистрирани 100.084.449 случаи на Ковид-19, додека како последица од вирусот почибале 2.144.851 пациент.

Од Ковид-19 досега се излекувани 72.018.275 луѓе.

Најголем број смртни случаи имаат САД (речиси 430.000), потоа следуваат Бразил (217.000), Индија (153.000), Мексико (149.000) и Велика Британија (98.000).

Коронавирус