четврток, 23. јуни 2022. Вести денес: 152
home Вести

На Коморските Острови пријавен првиот случај на Ковид-19

На Коморските Острови пријавен првиот случај на Ковид-19

Коморските Острови го пријавија првиот случај на новиот коронавирус, со што станаа 53 од 54 африкански земји во кои се појави оваа заразна болест.

На целиот африкански континент има повеќе од 37.400 заразени, од кои 1.598 починале.

Од сите африкански земји, само малото кралство Лесото во јужниот дел на континентот засега нема пријавено случај на новиот коронавирус. (МИА)

Коронавирус