понеделник, 3. август 2020. Вести денес: 86
home Вести

„Можно е пола население во Велика Британија да се заразило со Ковид-19“

„Можно е пола население во Велика Британија да се заразило со Ковид-19“

Повеќе од пола население во Велика Британија можно е да се заразило со новиот коронавирус, се вели во една студија од Оксворд Универзитетот, а се однесува околу заразата со коронавирусот во Британија.

Понатаму, во студијата се вели дека коронавирусот во Велика Британија можно е да пристигнал кон средината на јануари месец, две недели пред да биде првиот заразен пациент со коронавирус, како и еден месец после првата жртва од коронавирусот.

Доколку ова се покаже како точни, може да се каже дека коронавирусот имал доволно време за да се прошири во цела Британија, и да создаде имунитет кај многу луѓе.

Епидемијата се намалува доколку многу луѓе створат имунитет, пошто вирусот го намалува проширувањата, се вели во студијата од Оксворд Универзитетот.

Коронавирус