вторник, 29. ноември 2022. Вести денес: 85
home Вести

Многумина нашинци живеат таму: И оваа европска земја ги отвора границите за македонските граѓани

Многумина нашинци живеат таму: И оваа европска земја ги отвора границите за македонските граѓани

Австриското Министерство за здравство соопшти дека 11 нови држави се вклучени на листата безбедни земји поврзани со пандемија на Ковид-19, со што се овозможува полесно патување на нивните граѓани во Австрија.

Новата уредба на Министерството за здравство на Австрија стапува во сила утре (24 јуни), а граѓаните на Северна Македонија, Албанија и Србија ќе можат да патуваат во оваа европска земја.

Покрај балкански држави, на листата безбедни земји се додадени и САД, Хонг Конг, Јапонија, Макао, Саудиска Арабија, Тајван, Тајланд и Виетнам.

Граѓаните на тие земји ќе можат да влезат во Австрија со потврда за вакцинација или негативен тест, или лекарско уверение дека прележале Ковид-19.

Коронавирус