петок, 30. октомври 2020. Вести денес: 158
home Вести

Малта ќе ги депортира странците кои ќе останат без работа

Малта ќе ги депортира странците кои ќе останат без работа

Приоритет на Владата на Малта е во време на криза да ги заштити работните места на своите државјани и сите странци кои ќе добијат отказ или останат без работа, ќе бидат депопртирани, најави министерот за економија Силвио Шембри.

Тој додаде дека во тек се разговори со Министерството за внатрешни работи сите странци да ја напуштат Малта ако го изгубат работното место.

Шембри истакна и дека економијата на Малта нема веднаш да заздрави по завршувањето на епидемијата со новиот коронавирус.

Коронавирус