петок, 20. мај 2022. Вести денес: 0
home Вести

Мајка која со бебето во раце работи како касиерка го расплака светот – за некој мајки не постои породилно отсуство (ФОТО)

Мајка која со бебето во раце работи како касиерка го расплака светот – за некој мајки не постои породилно отсуство (ФОТО)

„Пред некој ден ја видов оваа жена во продавница. Таа е касиерка. И се грижеше за своето бебе толку трпеливо, толку добро и со многу љубов. Додека работеше”, напишала во описот личноста која ја фати сцената, ја фотографираше и ја сподели со другите оваа жена.

Станува збор за фотографија од продавачка која истовремено работи и се грижи за своето новороденче која ги шокираше луѓето на Интернет.

Таа прво се појави на Фејсбук, а потоа и на Редит, се верува дека фотографијата е настаната во Америка.

Луѓето на социјалните мрежи коментираат дека сепак не за секоја мајка постој право на породилно отсуство.

Коронавирус