понеделник, 21. јуни 2021. Вести денес: 0
home Вести

Мадуро: На двајцата уапсени Американци ќе им се суди во Венецуела

Мадуро: На двајцата уапсени Американци ќе им се суди во Венецуела

Венецуела треба да ги суди двајцата Американци, кои се упасени за време на пропаднатиот државен преврат на групата платеници, изјави претседателот Николас Мадуро.

-Тие се затворени, дадоа целосни признанија, фатени се со крвави раце и ќе бидат судени по обвинението на главниот обвинител на републиката, од граѓанки суд во Венецуела. Процесот гарантирано ќе биде праведен, рече Мадуро.

Социјалистичкиот лидер инсистира Американците, Лук Денман и Еран Бери, да бидат „добро третирани и кон нив да има однос со почит“.

ЕУРО 2020

Македонија