среда, 23. јуни 2021. Вести денес: 0
home Вести

Личниот доктор на Бил Гејтс открива: Ниту едно од трите негови деца не е вакцинирано

Личниот доктор на Бил Гејтс открива: Ниту едно од трите негови деца не е вакцинирано

Личниот доктор на Бил Гејтс во Сиетл во 90-тите, вели дека основачот на Мајкрософт кој јавно го поддржува вакцинирањето „одбил да ги вакцинира сопствените деца“, пишува „Yournewswire“.

– Не знам дали се вакцинирале кога пораснаа, но можам да ви кажам дека јасно одби да ги вакцинира додека беа деца- откри лекарот на затворениот медицински симпозиум во Сиетл.

Тој го додаде и следново:

– Бе навистина супер деца, паметни и активни, а тој кажа дека се во ред такви какви што се и не им е потребна вакцина.

Коментарите ги вознемирија докторите на симпозиумот, бидејќи тие сметаат дека тој ја прекршил довербата меѓу пациент и лекар.

Гејтс има три деца со сопругата Мелинда- Џенофер, Рори и Фиби- кои се родени измеѓу 1996 и 2002 година, а како што кажува неговиот лекар, сите била невакцинирани и здрави.

ЕУРО 2020

Македонија