среда, 8. јули 2020. Вести денес: 36
МЕГА БОМБА

Нова аудио бомба: Се гледам со Вице, дадоа зелено светло да му се зaпaли колата, Трајче Заев даде црвен картон да не работи ништо

home Вести

Кубански лекови значително ја намалија смртноста од корона вирусот

Кубански лекови значително ја намалија смртноста од корона вирусот

Кубанските власти соопштија дека при користење на два лекови кои биле развиени од кубанските биотехнолошки компании, довеле до значително намалување на смртноста од корона вирусот во таа земја.

Здравствените власти од Куба соопштија дека во изминатите девет дена регистрирани се само два смртни случаи.

Еден од лековите е „итолизумаб“, моноклонално антитело кое се произведува во Куба, додека пак другиот лек е врста на пептид, кој кубанската биотехнолошка индустрија го развила и првобитно го тестирала за лечење на втора фаза од ревматичен артритис.

Парламентарни избори 2020