петок, 7. октомври 2022. Вести денес: 179
home Вести

Коронавирусот во светот: Повеќе од 136 милиони случаи се потврдени од почетокот на пандемијата

Коронавирусот во светот: Повеќе од 136 милиони случаи се потврдени од почетокот на пандемијата

Според веб-страницата „Worldometers“, од почетокот на пандемијата на коронавирусот се потврдени 136.020.767 случаи ширум светот, а во моментот се активни 23.709.174 случаи на инфекција.

Како резултат на овој вирус починаа 2.939.234 лица и оздравеа 109.372.359 лица.

Повеќето случаи на коронавирус се потврдени во САД – повеќе од 31,8 милиони, Бразил – повеќе од 13,4 милиони, Индија – повеќе од 13,3 милиони, Франција – повеќе од пет милиони и Русија – повеќе од 4,6 милиони.

Коронавирус