петок, 31. март 2023. Вести денес: 112
home Вести

Ќе ви се заледи крвта: Снимки од извлекувањето на децата, напнато до последна секунда (ВИДЕА)

Ќе ви се заледи крвта: Снимки од извлекувањето на децата, напнато до последна секунда (ВИДЕА)

Тајландската полиција објавила снимка која го покажува целиот напор на спасувачите и условите во кои работат.

На снимката се гледа како нуркачите на носилка ги провлекуваат момчињата низ тесните тунели, внимавајќи на нивната безбедност.

Секое момче има нуркачка маска и за неа се грижат двајца спасувачи, од кои едниот му ја носи боцата со кислород.

После минување на страшниот тунел од камени ѕидови, спасувачите стигнуваат и до најопасниот дел на пештерата кој е тесен 45 сантиметри.

Но, сепак има среќен крај на големата драма со младите момчиња и нивниот тренер од Тајланд. Тие беа заглавени во пештера цели две недели.