четврток, 23. март 2023. Вести денес: 158
home Вести

Кастанер најавува засилување на контролите за првиот викенд по општиот карантин на Французите

Кастанер најавува засилување на контролите за првиот викенд по општиот карантин на Французите

Министерот за внатрешни работи на Франција Кристоф Кастане со засилени контроли, сака да се почитува забраната за одење подалеку од 100 километри од местото на живеење на Французите, јави дописникот на МИА.

Министерот за внатрешни работи најави зајакнување на контролите настаниците, терминалите и местата за заминување по повод првиот викенд по излегувањето од изолацијата.

Со новите одредби Французите се слободни да се движат во радиус од 100 километри од местото на живеење без специфичните потврди, додека за секое подалечно патување потребна е потврда и вистинска недоложна потреба за тоа.

loading...