понеделник, 5. јуни 2023. Вести денес: 0
home Вести

Јапонија ги прекинува новите резервации за авиолетови поради сојот Омикрон

Јапонија ги прекинува новите резервации за авиолетови поради сојот Омикрон

Јапонија побара од авиокомпаниите да прекинат со преземање нови резервации за дојдовни летови поради загриженоста од Омикрон варијантата на коронавирусот, соопшти Министерството за транспорт.

– Побаравме од авиокомпаниите да престанат со прифаќање на сите нови резервации за летови за еден месец, почнувајќи од 1 декември, изјави претставник на Министерството за транспорт.

Тој додаде дека постоечките резервации нема да бидат засегнати.