петок, 9. јуни 2023. Вести денес: 55
home Вести

Историчари нашле стар нацистички ковчег: Кога го отвориле, имале што да видат!

Историчари нашле стар нацистички ковчег: Кога го отвориле, имале што да видат!

Руски историчари пронашле ковчег на германски војник кој датира од Втората светска војна.

Му припаѓал на Невски Пјаточок кој бил на Источниот фронт.

Германија на Русија и објавила војна и започнала инвазија на 22. јуни 1941. година со што го префрлила пактот за ненапаѓање. Инаку, војната меѓу овие две сили бил еден од најкрвавите.

Она што го пронајдоа ги остави во шок.

Погледнете го видеото