вторник, 26. октомври 2021. Вести денес: 190
Во живо

Вонредна пресконференција на ВМРО-ДПМНЕ: Објава на нови шокантни детали од злоупотребата на институциите со цел притисок врз граѓаните да гласаат за СДСМ

home Вести

Илјадници млади Европејци преку патувања ќе ја запознаваат ЕУ

Илјадници млади Европејци преку патувања ќе ја запознаваат ЕУ
European union concept, digital illustration.

Европската Комисија соопшти дека ова лето 15.000 млади луѓе кои се полнолетни, ќе патуваат во Европската унија за подобро да ја запознаат.

Од буџетот на Европска унија  за таа намена се издвоени 12 милиони евра.

Целта е младите да се запознаат со богатото европско културно наследство, со други луѓе од ЕУ и со тоа што ја обединува Европа.

Предвидено е патувањата да траат до 30 денови и да се посетат  најмногу четири места.

Молби за пријавување има на сајтот europa.eu/youth/EUbg. Учесниците ќе ги одбере жири.

МИА

Локални избори 2021