среда, 30. септември 2020. Вести денес: 166
home Вести

ИКЕА ќе произведува медицински маски

ИКЕА ќе произведува медицински маски

Шведската компанија ИКЕА ќе започне производство на заштитна опрема за болнички работници, кои се на најголем удар во борбата против новиот коронавирус.

Конкретно станува збор за изработка на медицински маски и престилки.

Според Хенрик Елм, менаџер за набавки на компанијата, ИКЕА се соочува со одложување на испораката поради ширењето на коронавирусот во Европа и САД и затворањето на границите меѓу државите.

– Сепак компанијата беше подготвена и успеа да ги намали последиците од воведувањето на ограничувањата, доставувајќи производи во магацини на различни места, истакна Елм.

Коронавирус