понеделник, 25. септември 2023. Вести денес: 112
home Вести

ИБеј ги надмина проценките за кварталниот приход

ИБеј ги надмина проценките за кварталниот приход

ИБеј денеска ги надмина проценките на Вол Стрит за квартални деловни резултати, бидејќи онлајн трговската компанија имаше корист од скокот на купувањето преку Интернет.

Овој вид на бизнис доживеа пораст поради луѓето кои се во карантин, откако државите се затворија поради коронавирусот.

Приходот се зголеми на 2,87 милијарди долари, од 2,42 милијарди американски долари во вториот квартал и ги надминаа проценките на аналитичарите од околу 2,8 милијарди американски долари, покажуваат податоците на ИБЕС од Рефинитив