петок, 28. јануари 2022. Вести денес: 142
home Вести

И Дедо Мраз засегнат од пандемијата со коронавирусот – германските власти велат ако тој има ковид-сертификат нема да има проблем

И Дедо Мраз засегнат од пандемијата со коронавирусот – германските власти велат ако тој има ковид-сертификат нема да има проблем

Многумина во Германија се прашуваат дали Ковид-19 ќе го попречи Дедо Мраз да раздава подароци? Властите велат ако тој има ковид-сертификат – нема да има проблеми.

Со ѕвонови и пеење божиќни песни, група мажи и жени облечени како дедомразовци и ангели ги поздравуваат граѓаните и им делат подароци на децата… Многу луѓе во нормални услови избираат да глумат Дедо Мраз „на најмување“ за во училишта, градинки, болници, сиропиталишта и слично.

Но, поради пандемијата на коронавирус, годинава нивниот број е драстично ограничен. Сега од луѓето се бара да приложат потврда за вакцинација, за да можат да ги даруваат децата. (МИА)

Коронавирус